Historiek

In 2008 besloten het toenmalige PSV Melveren en BJK Sint-Truiden, wat toen overigens al uit een fusie ontstond tussen Blijf Jong Kozen en Basiliekjongens Kortenbos, te fusioneren tot V(ereniging) K(ozen/Kortenbos) M(elveren) Sint-Truiden. De clubkleuren van grote broer, STVV, werden aangenomen en men stelde zich tot doel het spelersaantal, dat toen bij beide ploegen rond de 120 bedroeg, drastisch op te trekken en provinciaal voetbal aan te bieden aan de jeugd.


In 2014 kwamen er gesprekken op gang om een samenwerking aan te gaan met STVV. STVV wou meer investeren in jeugd van 'onder de kerktoren' en wou ook zijn jeugdopleiding een degelijk niveau aanbieden : hét signaal om gaan samen te werken op vlak van jeugdwerking ! Ondertussen hield VKM eerst één, en in 2016 twee, damesploegen boven het doopvont. Eentje startte in 2de provinciale, het andere in 3de provinciale. Ongelukkig degradeerden onze herenploeg dat jaar naar 4de provinciale... de plaats waar we ook nu nog steeds spelen en hopen over afzienbare tijd ook weer uit te geraken.


Jong STVV zal echter steeds de kaart van de jeugd blijven trekken en jaarlijks trachten om enkele degelijke elementen naar het 1ste elftal te sturen. Daarenboven zal de jongere jeugd de constante scouting van STVV voelen en zullen deze kansen krijgen in de Elite-trainingen. Weet dus dat 'kiezen voor Jong STVV, kiezen voor toekomst' is ! De carrière stopt niet bij de U21, ze opent deuren naar een beloftevolle hobby, eentje waar je al je energie in kwijt kan !